Skip navigation MENU

Agriturismo Italië

Agriturismo is zeer populair in Italië. Maar wat is het nu precies?

agriturismo-italieEigenlijk staat agriturismo voor een boerderijvakantie in Italië. Het is een heel goede manier om het platteland van Italië te ontdekken. Meestal is een agriturismo locatie een boerderij waarvan de eigenaren besloten hebben om deze gedeeltelijk te verhuren als vakantieverblijf. In 90% van de gevallen kun je er dus vanuit gaan dat je gastheer een boer is. De vakantie accommodatie is meestal onderdeel van de boerderij of een losstaand gebouw op het terrein rond de boerderij.

Agriturismo is daarom wat informeel van aard. Er is zelden een receptie, je wordt wakker gekraaid door hanen en soms zijn er ook andere gasten.

Een van de grote voordelen van agriturismo in Italië is het eten. Bij de meeste boerderijen krijg je voor zo’n € 30 euro extra een volledig diner en ontbijt, meestal gemaakt van eigen producten zoals eieren, vlees en wijn.

Op de site http://www.agriturismo.it/en/ vind je veel informatie over Agriturismo in Italië. Er zijn echter ook veel Nederlandse reisbureau’s die agriturismo vakanties aanbieden. Fundadore is gespecialiseerd in dergelijke reizen.

Aanbevelingen

Een boerderijvakantie is in alle streken van Italië mogelijk. Hieronder volgen een aantal organisaties die wij aanbevelen voor een boerderijvakantie.

Boerderijvakanties van Belvilla

Belvilla heeft een uitgebreid aanbod in Italiaanse boerderijen. Geniet met je reisgezelschap van de gezonde lucht en het heerlijke Italiaanse klimaat op een boerderij. Belvilla is een betrouwbare, ervaren partij die aangesloten is bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Direct bekijken