Skip navigation MENU

Wat kun je doen in Italië?

Een fly drive Italie geeft je veel vrijheid. Italië heeft zo veel te bieden als vakantieland, dat het lastig is om te kiezen wat je gaat doen. Hieronder volgt een overzicht met bezienswaardigheden in Italië, gewoon om een indruk te geven van alles wat je kunt doen in Italië.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is het thuis van de katholieke kerk. Het is een kleine onafhankelijke staat verscholen in het centrum van Rome. Vaticaanstad herbergt enkele van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van de stad, zoals de Sint Pieter en de Sixtijnse Kapel.

Het oude Rome

Het Colosseum en het Forum Romanum zijn opmerkelijke ruïnes uit het oude verleden van Rome. Iets hoger gelegen ligt Campidoglio een mooi plein (piazza) ontworpen door Michelangelo.

Grote kanaal Venetië

Het grote kanaal van Venetië is de ‘hoofdstraat’ van de stad. Je kunt er heerlijk varen met gondels!

Het 16e-eeuwse genie Andrea Palladio is een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de architectuur. Je vindt zijn prachtige creaties in steden als Venetië en Vicenza.

Mozaieken van Ravenna

Ravenna is een stad aan de Adriatische Zee. Het was ooit de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en de zetel van het Byzantijnse Rijk. Je kunt er schitterende mozaïeken bezichtigen.

De Galleria Degli Uffizi in Florence

De kunstschatten van de Galleria zijn gemaakt door de allergrootste kunstenaars van de Renaissance: Leonardo, Michelangelo, Rafaël, Botticelli, Caravaggio en tientallen anderen.

De enorme koepel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore is ook absoluut het bezoek waard.

Het Piazza del Campo in Siena

Siena is een klassiek middeleeuws stadje op een Toscane heuvel. In het centrum ligt een schitterend plein, het Piazza del Campo.

Basiliek van San Francesco in Assisi

Deze reusachtige basiliek bestaat uit twee kerken.

De ruïnes van Pompeii

Toen de Vesuvius uitbarstte in 79 na Christus, werd Pompeï bedolven onder een dikke laag lava. De opgravingen zijn uniek en een niet te missen ervaring.