Skip navigation MENU

Italiaanse taal

Een goede taalgids zal zeer nuttig zijn als je naar het platteland van Italië trekt. In de meeste grote steden vind je veel mensen die Engels, Spaans of Frans begrijpen. Maar zelfs in die gebieden zijn Italianen blij te horen dat je probeert om Italiaans te spreken. Italianen zullen je zelden corrigeren als je iets fout uitspreekt, want dat vinden ze onbeleefd. Maar als je echt iets wilt leren van de taal kun je de Italianen vragen om feedback te geven op je taalvaardigheid. Ze zullen je inspanningen hoe dan ook waarderen.

De meeste Italianen zijn niet vertrouwd met Engels, terwijl de meeste jongeren wel Engels leren op school. De meest elementaire woorden kennen ze echter meestal wel. Bij senioren is dat anders, zij spreken nauwelijks Engels.

In Zuid-Tirol spreekt de meerderheid van de mensen Duits. Het is de officiële taal van de autonome provincie in aanvulling op het Italiaans.
Er is zoveel te zien in Italië dat het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen . Vrijwel elk dorp heeft een of meerdere bezienswaardigheden.