Skip navigation MENU

Hotels in Italie

In de grote steden en toeristische gebieden heb je keuze uit een goede variëteit aan accommodaties, van wereldklasse hotels tot aan kleine bed & breakfasts die worden gerund door een familie. Er zijn weinig hostels in Italië.

Hotelbeoordelingen zijn maar een algemene indicatie van wat je krijgt voor je geld . Er zijn vele prachtige 2-sterren hotels waar je graag naar terugkomt en vele 5-sterren hotels die je nooit zult aanbevelen aan anderen.

Het aantal sterren is gebaseerd op het aantal geboden faciliteiten. Dit heeft niet noodzakelijkerwijs betrekking op comfort!

Vaak is het enige verschil tussen een 3-sterren en 4-sterren hotel is dat de laatste alle maaltijden aanbiedt, terwijl de eerste alleen ontbijt biedt.

Campings

Campings zijn een goede manier om geld te besparen en meestal worden ze goed onderhouden, vooral tijdens de zomer. Ook agriturismo wordt steeds populairder. Je verblijft dan op een boerderij op het platteland van Toscane, Piemonte, Umbrië, Abruzzo, Sardinië of Apulië. Ze bieden een geweldige combinatie van goede en gezonde voeding, prachtige bezienswaardigheden, en de prijzen zijn relatief laag.

Als je liever een eigen huisje hebt, dan kun je goed terecht langs de kust van Amalfi of het minder toeristische Calabrië.