Skip navigation MENU

Bezienswaardigheden Italië

  • Etruskisch Italië – Als je een korte Italië rondreis maakt, heb je weinig tijd om buiten de grote steden te reizen. Zorg er in dat geval voor dat je in ieder geval het Etruskische museum in Villa Giulia te Rome bezoekt. Je kunt met je huurauto tot aan de toegangspoort van de beschilderde graven rijden. Het museum van Tarquinia of het enorme begrafeniscomplex bij Cerveteri zijn allemaal binnen handbereik.
  • Romeinse ruïnes – Van Sicilë in het zuiden tot aan het verre noorden vind je vele ruïnes uit het Romeinse Rijk. In Taormina kun je het Romeinse theater bezichtigen en genieten van het prachtige uitzicht op de Etna. Net ten zuiden van Napels vind je Pompeii en Herculaneum, bedekt met lava uit de Vesuvius. En in Rome vind je natuurlijk het indrukwekkende Colosseum, het Forum Romanum, de aquaducten, de Via Appia en een tiental musea gewijd aan de Romeinse overheersers.
  • De kathedraal van Florence, met de klokkentoren van Giotto en het Palazzo Vecchio.
  • Vaticaanstad – Het Vaticaan is de zetel van de rooms-katholieke kerk. Hoewel het in Rome ligt heeft het de status van een aparte staat. De Sint Pieter en het Vaticaan Museum mag je niet missen! Eigenlijk is heel Italië een fantastische aaneenschakeling van de Romaanse, Gotische, Renaissance en barokke architectuur, vermengd met Christelijke elementen.
  • Fresco’s en mozaieken – De fresco’s en mozaïeken vind je overal in het land en ze zijn beeldschoon. Je vindt ze niet alleen in kerken, maar ook in landelijk gelegen kloosters.
  • De Byzantijnse steden. De Byzantijnen controleerden Noord-Italië totdat ze in 751 verjaagd werden door de Lombarden. Venetië is natuurlijk wereldberoemd en misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Italie.