Skip navigation MENU

ANVR

Alle reisbureau’s die vermeld staan op Fly Drive Italië zijn aangesloten bij de ANVR, het Algemeen Nederlands verbond van Reisondernemingen. Dit biedt extra garanties voor reizigers.

Waarom reisbureau’s aangesloten bij ANVR?

Deze reisbureau’s zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds – Dit is een fonds waarmee extra kosten worden gedekt wanneer er een calamiteit voordoet in Italië. Te denken valt aan een natuurramp of maatschappelijke onlusten. Lees meer over het Calamiteitenfonds op: http://www.calamiteitenfonds.nl.

Daarnaast zijn deze reisbureau’s aangesloten bij de SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. De SGR staat garant voor vooruitbetaald vakantiegeld. Als je bijvoorbeeld een reis door Italië hebt geboekt en betaald bij een reisbureau dat failliet gaat, dan krijg je het reisgeld terug. Lees meer op de website van SGR: http://www.sgr.nl/.

Mocht je klachten hebben over een reisbureau, dan kun je die voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen. Website: http://www.degeschillencommissie.nl/home

Tip: Lees de Algemene reisvoorwaarden van de ANVR

Reisadviezen voor Italië

Voor ieder land geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een officieel reisadvies. Het ministerie geeft daarbij aan welke gevaren er zijn en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Kortom, lees voordat je op reis gaat het reisadvies voor Italië!