Skip navigation MENU

Stedentrip Turijn

Stedentrip TurijnTurijn is een grote stad met ongeveer een miljoen inwoners. Het ligt in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië, een uur rijden van de Franse grens of naar de Middellandse zee. Turijn staat bekend als de thuisbasis van de koninklijke familie van Italië. Tegenwoordig straal Turijn nog steeds een aristocratische sfeer uit, met verfijnde winkels, grote boulevards en paleizen, lommerrijke parken en kunstgalerijen. De Olympische Winterspelen 2006 hebben Turijn tot een wereldberoemde stad gemaakt.

Plan een stedentrip naar de koningsstad Turijn!
Bekijk reisbureau’s

Turijn was de eerste hoofdstad van het moderne Italië. Hoewel het niet een bekende toeristische bestemming is zoals Florence of Rome, heeft het toch veel te bieden. Door Turijn stroomt de rivier de Po, omringd door de lieflijke heuvels met uitzicht op de stad. Dit is de reden waarom de beroemde architect Le Corbusier Turijn bestempelde als ‘de stad met de mooiste natuurlijke locatie in de wereld’.

Turijn is ook een belangrijke stad voor technologie en industrie. Zo is de autofabrikant Fiat hier gevestigd. Het was ook de geboorteplaats van vele belangrijke culturele en politieke bewegingen in Italië.

Plattegrond van Turijn

Mijn locatie
Bereken route
Plan een stedentrip naar de koningsstad Turijn!
Bekijk reisbureau’s