Skip navigation MENU

Stedentrip Milaan

Stedentrip MilaanMilaan is het financiële centrum van Italië en het heeft de op één na grootste bevolking van het land. Helaas is de binnenstad van Milaan niet zo goed bewaard gebleven, omdat het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd werd. Maar sindsdien is Milaan zich opgebouwd tot een bloeiende kosmopolitische stad. Milaan is een paradijs om te winkelen, het is het thuis van de wereldberoemde voetbalclub AC Milan en het heeft een bruisend nachtleven.

Beleef de glamour van Milaan met een stedentrip!
Bekijk reisbureau’s

Milaan is het centrum voor Italiaanse mode, supermodellen en internationale paparazzi, vooral tijdens de lentebeurs en herfstbeurs. Laat je niet misleiden door het moderne uiterlijk van de stad, want het is een van de oudste steden in Europa met meer dan 26 eeuwen aan geschiedenis.

Plattegrond Milaan

Mijn locatie
Bereken route

Milaan is beroemd om zijn rijkdom aan historische en moderne bezienswaardigheden – de Duomo, één van de grootste gotische kathedralen ter wereld, La Scala: één van de beste gevestigde operahuizen ter wereld en de Galleria Vittorio Emanuele, een oude en glamoureuze winkelgalerij.

Andere bezienswaardigheden van Milaan

  • De Brera kunstgalerie met enkele van de mooiste kunstwerken in Europa
  • De Pirelli-toren, een majestueus voorbeeld van de moderne Italiaanse architectuur
  • Het San Siro, een groot en beroemd stadion
  • Het Castello Sforzesco, een groot middeleeuws kasteel
  • De Santa Maria Alle Grazie basiliek, met één van de beroemdste schilderijen ter wereld: Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.
Beleef de glamour van Milaan met een stedentrip!
Bekijk reisbureau’s