Skip navigation MENU

Pompeii bezoeken

pompeii bezoekenDe oude stad Pompeii werd in 79 na Christus volledig verwoest door een grote uitbarsting van de machtige vulkaan Vesuvius. Dit stadje is één van de populairste vakantiebestemmingen van Italie.  Weinig bezoekers klimmen vanuit Pompeii  naar de top van de vulkaan, maar degenen die dit doen kunnen genieten van een fantastisch uitzicht.

Verken de indrukwekkende overblijfselen van Pompeii
Direct boeken

Je kunt met de bus of trein vanuit Napels naar de Vesuvius. Vanuit Pompeii is er een klein shuttlebusje dat je naar het  einde van de weg brengt. Vanaf daar is het een steile 30 minuten wandelen naar de desolate top. Het lijkt wel een maanlandschap!

kazerne van de gladiatoren - pompeii

kazerne van de gladiatoren – pompeii

De rookpluimen die opstijgen aan de krater laten zien dat de Vesuvius nog steeds actief is. De laatste uitbarsting was in 1944 en de verwachting is dat de Vesuvius binnen afzienbare tijd opnieuw zal uitbarsten. Maar maak je geen zorgen om je veiligheid; de Italiaanse regering houdt de vulkanische activiteit goed in de gaten!

Een wandeling rond de ring van de krater laat je genieten van spectaculaire vergezichten over Napels, de prachtige baai, en Pompeii.

Verken de indrukwekkende overblijfselen van Pompeii
Direct boeken

Landkaart van Pompeii

Mijn locatie
Bereken route