Skip navigation MENU

Fly drive Venetië

Venetië is een als een tempel op een lagune. De laatste 600 jaar is de stad nauwelijks veranderd. Hoewel de hoogtijdagen van Venetië voorbij en het tegenwoordig zeer toeristisch is, heeft de stad haar romantische charme behouden.

Beleef de romantiek van Venetië met een fly drive!
Fly drive boeken

Venetië lijkt misschien niet zo groot, maar dat is het wel. Het meest bekende is het gebied dat bestaat uit de 118 eilanden die ‘Sestieri’ worden genoemd: Cannaregio , Castello , Dorsoduro , San Polo, Santa Croce en San Marco, waar de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden zich bevinden. Andere belangrijke districten zijn Isola Della Giudecca en Lido di Venezia . Andere belangrijke eilanden omvatten Murano, Torcello, San Francesco del Deserto en Burano.

De republiek Venetië dateert uit 827, toen een Byzantijnse Hertog zijn zetel verplaatste naar wat nu bekend staat als de Rialto. Dit breidde uit door de bloeide handel. In 1797 werd de stad veroverd door Napoleon, een klap waarvan het nooit helemaal is teruggekomen. De stad werd al snel samengevoegd in het rijk Oostenrijk-Hongarije, maar uiteindelijk kwam het definitief onder Italiaanse heerschappij. Venetië is een monument van de gloriedagen van de Renaissance.

Beleef de romantiek van Venetië met een fly drive!
Fly drive boeken
fly drive venetie

Plattegrond Venetië

Mijn locatie
Bereken route