Skip navigation MENU

Colosseum tickets

Wil je tijdens je vakantie in Italië een bezoek brengen aan het Colosseum? Wees dan voorbereid op lange wachttijden voor kaartjes of reserveer je Colosseum tickets vooraf.

colosseum tickets reserverenDe officiële website voor het reserveren van Colosseum tickets is http://www.coopculture.it. Een ticket kost online € 12 voor volwassenen, maar voor bezoekers van 18 tot 25 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 7,5. Daarnaast moet je een reserveringstoeslag betalen van € 2, maar dit is absoluut de moeite waard!

Waarom het Colosseum bezoeken?

Het Colosseum is het meest spectaculaire gebouw van het oude Rome, zelfs in half vergane staat. Hier riepen de gladiatoren ‘Ave imperator, morituri te salutant’ (Gegroet keizer, zei die gaan sterven groeten u).

Het Colosseum is ontworpen in opdracht van de Flavische keizer Vespasianus in het jaar 72. Acht jaar later werd het Colosseum ingehuldigd door keizer Titus.

De voorstellingen in het Colosseum waren een handig instrument om de politieke populariteit te beïnvloeden.

De bouw van het Colosseum was een opmerkelijk staaltje van techniek, want het staat op moerassig terrein waar vroeger de woning van Keizer Nero stond.