Skip navigation MENU

Fly drive Rome

Rome, ook wel ‘de Eeuwige Stad’ genoemd, is de hoofdstad en grootste stad van Italië. Het is de beroemde stad van het Romeinse Rijk, de zeven heuvels, het Colosseum, Vaticaanstad en het Forum Romanum. Rome is een millennium lang het centrum geweest van de macht, cultuur en religie. Het  heeft een enorme invloed gehad op de wereld in zijn circa 2800-jarige bestaan. Genoeg redenen dus om een fly drive Rome te boeken!

Ontdek de oude hoofdtad van het Romeinse Rijk!
Fly drive Rome boeken

Het historische centrum van Rome is tot Unesco werelderfgoed verklaard. Je vindt er prachtige paleizen, oude kerken en basilieken, grote romantische ruïnes, weelderige monumenten, sierlijke beelden en fonteinen. Rome beschikt over een immens historisch erfgoed, waardoor het een van Europa’s en ’s werelds meest bezochte hoofdsteden is. Vandaag de dag heeft Rome een bruisend nachtleven en wordt het ook gezien als een winkelparadijs.

fly drive rome

Fly drive Rome tip: Het Pantheon

Het Pantheon is één van de wonderen van de oude wereld. Deze oude heidense tempel is een wonder van architectonische harmonie en proportie en het is het best bewaarde oude gebouw in Rome. Het werd volledig herbouwd door keizer Hadrianus op dezelfde plek waar het oude pantheon stond, dat in 27 voor Christus gebouwd werd door Agrippa. Experts vermoeden dat het majestueuze ronde gebouw eigenlijk ontworpen is door Hadrianus, zoals dat bij veel tempels, paleizen en meren het geval is. Hadrianus behield de inscriptie boven de ingang van het oorspronkelijke gebouw waarin Agrippa als bouwer werd geduid. Dit heeft altijd grote verwarring veroorzaakt onder historici tot 1892, want toen ontdekte een Franse architect dat de stenen van het Pantheon dateerden uit de tijd van Hadrianus.

Het meest opvallende aan het Pantheon is niet de grootte, hoewel het een immens gebouw is. Het is vooral dee opmerkelijke eenheid in de architectuur van het gebouw. Zo is de diameter van de koepel exact gelijk aan de hoogte. Het gebruik van een dergelijk eenvoudig wiskundig evenwicht past helemaal bij de klassieke architectuur. De koepel staat symbool voor het alziende oog uit de hemel.

Ontdek de oude hoofdtad van het Romeinse Rijk!
Fly drive Rome boeken

Plattegrond van Rome

Mijn locatie
Bereken route