Skip navigation MENU

Fly drive Palermo

fly drive palermoPalermo is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. De hoofdstad van Sicilië werd gesticht door de Feniciërs onder de naam ‘Ziz’, maar onder de Griekse heerschappij werd Palermo omgedoopt tot ‘Panormos’ (dit betekent poort). Palermo beleefde zijn gouden eeuw tijdens de Arabische overheersing (9e tot 11e eeuw na Christus) toen het één van de meest welvarende steden was in het Middellandse Zeegebied en Europa.

Ervaar de schoonheid van Palermo met een stedentrip!
Boek direct

Na de verovering door de Noormannen in 1060, werden de meeste paleizen en moskeeën vernield, maar de nieuwe machthebbers gaven daarna wel vorm aan de unieke Arabisch-Normandische stijl van Sicilië. Dit zie je terug in de mengeling van arabeske versieringen, de romaanse architectuur en de Byzantijnse mozaïeken.

In de middeleeuwen was Palermo de thuisbasis van Frederik II fo Swabi, genaamd ‘Stupor Mundi’. Tot het begin van de 19e eeuw bleef Palermo één van de leidende steden van Italië.

Tegenwoordig zoekt Palermo naar een opossing voor diverse vraagstukken op het gebied van de economische ontwikkeling, vooral vanwege de aanwezigheid van de zeer machtige Maffia.

De economie van Palermo is gebaseerd op lokale overheidsinstellingen, havens, scheepsbouw en industrie .

Plattegrond Palermo

Mijn locatie
Bereken route

Ervaar de schoonheid van Palermo met een stedentrip!
Boek direct