Skip navigation MENU

Fly drive Napels

Napels is de hoofdstad van Campanië en de op twee na grootste stad van Italië. Het werd opgericht tussen de 7e en 6e eeuw voor Christus door de Grieken, die de stad Neapolis noemden (dit betekent ‘nieuwe stad’)

Ontmoet het échte Italië met een fly drive Napels!
Direct boeken

Het historische centrum van Napels is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en daarmee heeft Napels één van de grootste historische stadcentra ter wereld. Napels heeft 448 monumentale kerken.

De stad Napels heeft een slechte reputatie met betrekking tot de maffia. Sommige delen van de stad zijn verarmd, maar als je zelfs verder kijkt dan dat, zie je dat het een enorm levenslustige stad is die een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen, zoals dat is bij Rome, Venetië en Florence. Dichtbij Napels ligt de vulkaan Vesuvius, één van de bekendste symbolen van Italië.

Uitzicht over Napels

Uitzicht over Napels

 

Culinaire specialiteiten van Napels

pizza in napoliDe wereldberoemde pizza is ontstaan in Napels. Dit gerecht wordt heel serieus genomen in Napels. Je vindt er heel veel pizzatentjes waar met houtovens ambachelijke pizza’s gebakken worden. Ook spaghetti is ontstaan in Napels. De lokale gerechten worden met veel zeevruchten geserveerd. Kortom, plan genoeg ruimte in je fly drive Napels om de lokale specialiteiten te proberen!

Feesten van Napels

Tijdens oud en nieuw wordt er werkelijk schitterend vuurwerk afgestoken in Napels. En de dagen ervoor staan er honderden gezellige kerststalletjes in de binnenstad van Napels.

Het bekendste festival van Napels is San Gennaro, dat gevierd wordt op 19 september in de kathedraal met een religieuze ceremonie, processie en braderie. Ook met Pasen zijn er vele activiteiten en een grote parade. In de zomer worden er vaak muziekfestivals georganiseerd in Napels.

Ontmoet het échte Italië met een fly drive Napels!
Direct boeken

Plattegrond van Napels