Skip navigation MENU

Fly drive Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en heeft een bevolking van ongeveer 366.500. De stad wordt beschouwd als een cultureel en architectonisch juweel. De Musea, paleizen en kerken van Florence herbergen de grootste kunstschatten ter wereld. Beroemde bezienswaardigheden in Florence zijn de kathedraal, de doopkapel, de Uffizi, het Bargello en de Accademia.

Ervaar de schoonheid van Florence met een stedentrip!
Boek direct

De kerken van Santa Maria Novella en Santa Croce zijn echte kunstgalerijen en de bibliotheek van San Lorenzo is een prachtige tentoonstelling van de architectonische hoogstandjes van Michelangelo.

Florence was de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance. In politiek, economisch en cultureel opzicht was het de belangrijkste stad in Europa voor ongeveer 250 jaar (1300 tot het begin van 1500).

Kathedraal van Florence

Kathedraal van Florence

Florence verkennen

Dwaal op je gemak door de oudste straten van de stad tot aan de rivier de Arno te bereiken en steek de Ponte Vecchio over naar het nieuwe gedeelte van Florence. Zorg ervoor dat je tijd vrij plant om het prachtige Palazzo Pitti te bezoeken. het uitgestrekte en gevarieerde kunstcollectie ondergebracht in het Palazzo Pitti te zien.

Wanneer je de musea en monumenten even zat bent, kun je de schitterende Boboli tuinen bezoeken. Wandelaars kunnen ook de heuvel naar de San Miniato al Monte kerk beklimmen. Vanaf deze plek heb je een schitterend uitzicht over Florence!

De Florentijnen waren degenen die de gouden florin uitvonden. Deze munt was heel lang de economische motor van Europa, totdat Petrarca, een Florentijnse familie werd verbannen naar Arezzo. Zij financierde de ontwikkeling van de industrie in heel Europa, van Groot-Brittannië tot Brugge en van Lyon tot Hongarije. Ze financierden de koningen van Engeland tijdens de Honderdjarige Oorlog. Ze financierden het pausdom, met inbegrip van de bouw van het pauselijk paleis in Avignon en de wederopbouw van de Sint Pieter en het Vaticaan.

De kathedraal van Florence wordt bekroond door de koepel van Brunelleschi. Dit is de op drie na grootste christelijke kerk en domineert de skyline Florence. De Florentijnen besloten tot de bouw van de kathedraal in 1200. In het begin waren ze er niet zeker van hoe ze het zouden gaan bouwen.

Ervaar de schoonheid van Florence met een stedentrip!
Boek direct

De koepel was de grootste ooit gebouwd op dat moment en de eerste grote koepel die in Europa gebouwd werd sinds de twee grote koepels uit de Romeinse tijd: het Pantheon in Rome en de Hagia Sophia in Constantinopel.

Florence herbergt vele andere kerken gevuld met de mooiste kunstwerken ter wereld: San Miniato al Monte, San Lorenzo, Santa Maria Novella, Santa Trinita, de Brancacci kapel van Santa Maria della Carmine, Santa Croce, Santo Spirito, SS Annunziata en Ognissanti.

Plattegrond van Florence

Mijn locatie
Bereken route