Skip navigation MENU

Stedentrip Bologna

Bologna is een historische stad met ongeveer 380.000 inwoners. Er wordt weinig Engels gesproken door de bewoners. Het is de hoofdstad en grootste stad van Emilia-Romagna (een streek in Noord-Italië). Bologna is beroemd om de oudste universiteit in de westerse wereld, de levendige studenten, het voortreffelijk eten, de typische terracotta-daken en het bruisende nachtleven.

Ervaar de pracht van Bologna met een stedentrip
Boek direct
stedentrip-bologna

Piazza del Nettuno

Bologna is beroemd om zijn keuken (la cucina Bolognese). Daarnaast is de stad bekend om de vooruitstrevendheid en de goede bestuurders. Volgens veel Italianen is Bologna na Rome en Venetië de mooiste stad van het land. Bologna heeft één van de grootste en best bewaarde historische centra van Italie. De architectuur staat bekend om zijn palet van terracotta rood, gebrand oranje en warm geel, vandaar de bijnaam van Bologna: la rossa.

Bologna is de zetel van de oudste universiteit in continentaal Europa, opgericht in 1088 na Christus. Een aanzienlijk deel van de bevolking bestaat uit buitenlandse universitaire studenten . Evenals bij andere Italiaanse universiteitssteden worden de prachtige gebouwen geplaagd door de vele graffiti.

Geschiedenis

De strategische ligging van de stad is bepalend geweest in de geschiedenis. De stad is al zeer oud en wordt bewoond sinds de IJzertijd. Door de eeuwen heen zijn er vele volken in Bologna geweest: De Hunnen , Goten , Lombarden , Franken , Oostenrijkers en Fransen: allen hebben ze sporen achtergelaten in Bologna.

Ervaar de pracht van Bologna met een stedentrip
Boek direct

Plattegrond Bologna

Mijn locatie
Bereken route