Skip navigation MENU

Comomeer vakantie

Het Comomeer ligt op ongeveer 45 kilometer van Milaan, tussen de provincies Como en Lecco, en het is de op twee na grootste Italiaanse meer, na het Gardameer en Lago Maggiore. Ook is het Comomeer met 1.345 het diepste meer van Italië.

Geniet van een vakantie aan het Comomeer!
Direct boeken

Het Comomeer heeft een karakteristieke Y-vorm. Het meer is vernoemd naar de stad Como die aan de zuidwestelijke arm ligt. Andere grote steden langs het Comomeer zijn Lecco aan de zuidoostelijke arm en Colico in het noorden.

comomeer vakantie

Het Comomeer trekt jaarlijks veel leden van de internationale jet-set en andere beroemdheden die de aansprekende schoonheid van het Comomeer en de omgeving willen ontdekken.

Het prachtige landschap van het Comomeer (ook bekend als meer Lario) heeft kunstenaars en reizigers eeuwenlang betoverd: Van de Franse romanschrijver Flaubert tot aan muzikanten zoals Gioacchino Rossini en Giuseppe Verdi. Het Comomeer was ook de geboorteplaats van illustere personages zoals de Italiaanse natuurkundige Alessandro Volta, de uitvinder van de eerste elektrische generator.

Aan de oevers van het Comomeer kun je heerlijk genieten van het fascinerende uitzicht, met prachtige villa’s en weelderige tuinen. Het is de moeite waard om tijdens je vakantie aan het Comomeer het zijdemuseum van Como te bezoeken.

Watersport, paragliden en golfen

Het Comomeer is zeer geschikt voor watersport. In de zomer kun je er windsurfen, kanoën, zeilen, waterskiën, jetskiën en kitesurfen.
En als je meer van vliegen houdt kun je bij het Comomeer ook deltavliegen, paragliden of zweefvliegen. Ook golfers kunnen veel plezier beleven op de vele golfbanen in de buurt van het Comomeer.

Kortom, een Comomeer vakantie heeft iedereen wel wat te bieden!

Geniet van een vakantie aan het Comomeer!
Direct boeken

Kaart Comomeer

Mijn locatie
Bereken route