Skip navigation MENU

Italiaanse meren

Het gebied met de Italiaanse meren strekt zich uit van Piemonte naar Lombardije. Oude Romeinse schrijvers, onder wie Plinius de Jongere, behoorden tot de eersten om het gebied te gebruiken als vakantiebestemming. Ze schreven lyrisch over schaduwrijke platanen en bloemrijke oevers. Vandaag heeft het gebied van de Italiaanse meren nog steeds een legendarische reputatie. Beroemdheden als George Clooney en Richard Branson hebben villa’s aan het Comomeer en Lago Maggiore.

Geniet van een vakantie aan het Gardameer!
Direct boeken

 

Het Comomeer

italiaanse merenOndanks het hoge celeb-gehalte belichaamt het Comomeer nog steeds een rijke traditie. De lange westelijke kustlijn loopt van de kleine jachthaven van Cernobbio door het slaperige Laglio naar Menaggio. Op de oostelijke oever ligt het chique bergdorpje Bellagio, met zijn regenboogkleurige villa’s; de oude stenen vissersdorpjes van Bellano en Varenna zijn vooral populair onder cultuurliefhebbers.

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is het op een na grootste meer van Italië en tevens de drukste. De oostelijke, Lombardische kant wordt gekenmerkt door wilde bossen, maar de meeste reizigers gaan naar de westkant, naar het dorp Stresa. Dichtbij de Zwitserse grens vind je het stadje Cannobio; een doolhof van geplaveide straten, middeleeuwse palazzi en restaurants aan het water.

Het Gardameer

Het Gardarmeer, het grootste meer van Italië, is omzoomd door citroenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Watersporters als zeilers en windsurfers kunnen hier prima terecht, terwijl fijnproevers de bekroonde olijfolie en Bardolino en Valpolicella wijnen kunnen proberen. Op de oostelijke oever ligt een cluster van kleine dorpen (San Felice del Benaco, Gargnano) met prachtige Romeinse ruïnes.

Geniet van een vakantie aan het Gardameer!
Direct boeken

Landkaart Italiaanse meren

Mijn locatie
Bereken route