Skip navigation MENU

Vakantie Campania

vakantie campaniaCampania is een regio van grote contrasten, met zijn grauwe hoofdstad Napels bewaakt door de ruige Vesuvius en tegelijkertijd het thuis van de mooie kust van Amalfi. Er is voor elk wat wils, van geschiedenis encultuur tot de perfecte pizza margherita.

Kunst en cultuur

Pompeii en Herculaneum bieden een aantal van de best bewaarde en meest fascinerende Romeinse nederzettingen, terwijl Paestum een aantal uitstekende Griekse tempels herbergt. Het archeologisch museum van Napels is een must voor de cultuurliefhebber.

De mooiste reizen naar Campania op een rij!
Vakanties Campania

Route: van Sorrento naar Salerno

De Amalfi kust heeft prachtige steden aan de schitterende turquoise zee. De weg die langs de kust van Sorrento naar Salerno slingert is een van de meest schilderachtige routes in Italië. Tussendoor brengt deze route je langs hoogtepunten als Positano met zijn kleurrijke villa’s, kerken en galerijen, en Ravello, de meest romantische stad met een prachtig uitzicht over de botanische tuinen.

Capri, Ischia en Procida

In de baai van Napels liggen de eilanden Capri, Ischia en Procida. Capri is de meest bezochte van de eilanden en heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid en charmante pleinen en villa’s. Vanwege de populariteit van Capri is het raadzaam om het eiland in het voorjaar of najaar te bezoeken. Zo vermijd je de drukte.  Ischia, het grootste eiland, heeft een aantal mooie stranden en kuuroorden, terwijl het vaak vergeten Procida een prachtige haven heeft.

Cilento

Voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte is het onbekende Cilento interessant. Het is gelegen ten zuiden van de kust van Amalfi en heeft een heuvelachtig en bergachtig landschap, slaperige vissersdorpjes en mooie zandstranden.

De mooiste reizen naar Campania op een rij!
Vakanties Campania

Kaart van Campania

Mijn locatie
Bereken route