Skip navigation MENU

Fly drive Toscane

Nergens ter wereld vind je op één plek zoveel kunstschatten als in Toscane. Deze regio in Noord-Italië is een aaneenschakeling van bijzondere schilderijen, beeldhouwwerken, unieke fresco’s en architectonische meesterwerken.

Beleef Italië met een fly drive Toscane!
Direct boeken

fly drive toscaneEr is veel te zien en te doen in Toscane en dat maakt het moeilijk om een beginpunt voor je reis te kiezen. Meestal wordt de rondreis door Toscane gestart in Florence, dan verder naar Siena en Pisa. Het appèl van de kunststeden van Toscane, de zogenaamde ‘città di arte’, is sterk: Arezzo, Cortona, San Gimignano en Lucca verdienen allemaal een plek in je rondreis Toscane.

Toscane is een van de meest invloedrijke provincies op cultureel en politiek vlak. De ontwikkeling van Italië zonder Toscane is gewoon ondenkbaar. Toscane, met zijn zon verwarmde wijngaarden en torenhoge cipressen, inspireerde de kunstenaars van de Renaissance.Nergens in de wereld is de invloed van de Renaissance nog vollediger dan in zijn geboorteplaats, Florence, de bewaarplaats van artistieke werken die werden achtergelaten door Leonardo en Michelangelo.

Toscane heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers. Velen komen voor de bijzondere kunst cultuur, anderen voor de buitengewone landschappen.

Sinds de 19e eeuw  trekken reizigers massaal naar Florence om de bronzen Donatello te zien, de Botticelli, en alle andere cultuurschatten. De belangrijkste steden om te bezoeken zijn Lucca, Pisa ,Siena en Florence. Maar een fly drive door Toscane brengt je ook langs minder bekende juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano en het Etruskische Chiusi.

Beleef Italië met een fly drive Toscane!
Direct boeken

Dit is Toscane op zijn best: alle essentiële ingrediënten – glooiende heuvels, middeleeuwse stadjes, heerlijke wijnen, maar zonder de drukte en het drukke verkeer. Pienza is een van de mooiste steden van Toscane. De piazza, waarvan vier zijden bekleed zijn met de Duomo en Palazzos Piccolomini, Borgia en Communale, straalt rust uit en heeft heerlijke terrasjes.

Fijnproevers en wijnliefhebbers kunnen in Toscane genieten van de heerlijke lokale gerechten en wijn. Ook voor een actieve vakantie kun je terecht in Toscane; er zijn vele bergpaden voor wandelaars, glooiende heuvels voor fietsers en schitterende kusten voor zomergasten. Ook komen veel studenten naar Toscane om de prachtige Italiaanse taal en cultuur te leren.

Montepulciano biedt wijnliefhebbers zijn beroemde Vino Nobile, een terechte beloning voor het beklimmen van de steile hoofdstraat tot aan het dorpsplein. Het ommuurde Montalcino heeft een prachtig driehoekig plein. Het kuuroord Bagni Vignoni is bekend om zijn antieke zwembad bij het centrale plein. Ook San Quirico d’Orcia is een genot voor degenen die graag middeleeuwse steden verkennen.

Kaart van Toscane

Mijn locatie
Bereken route