Skip navigation MENU

Fly drive Puglia

fly drive pugliaVeel toeristen komen naar Puglia voor de prachtige stranden. En ze worden niet teleurgesteld! Maar, Puglia heeft zo veel meer te bieden, met het bosrijke schiereiland Gargano in het noorden, fascinerende heuvelsteden en havens en een rijk cultureel erfgoed.

De centrale regio Puglia wordt gekenmerkt door zacht glooiende heuvels met prachtige witgekalkte stadjes als Alberobello en Locorotondo met hun kegelvormige trulli-woningen. Martina Franca is een charmante barokke stad, die ieder jaar een fantastisch muziekfestival organiseert, terwijl het naburige Ostuni misschien wel de mooiste “citta bianca” is.

Ontdek Zuid-Italië met een fly drive Puglia!
Direct boeken

Steden van Puglia

De 12e-eeuwse keizer Frederik II drukte zijn stempel op Puglia met het indrukwekkende achthoekige Castel del Monte, terwijl de nabijgelegen haven van Trani overblijfselen heeft uit deze periode.

Gezien de lange en smalle vorm van Puglia is het geen verrassing dat de meest zuidelijke strook met het schiereiland Salento heel anders aanvoelt. Puglia is de thuisbasis van één van Italië’s mooiste barokke steden: Lecce.

Landkaart van Puglia


Ontdek Zuid-Italië met een fly drive Puglia!
Direct boeken